Shkolla 9-vjeçare Yzberish u perfshi ne projektin social me titull : “Shkolla Mike”  te organizuar nga kolegji “Mehmet Akif” vajza .Ky projekt i organizuar nga nxeneset e kesaj shkolle ne bashkepunim me drejtorine e shkolles, kishte si synim te sjelle me afer te rinjte e qytetit te Tiranes, per te shkembyer eksperiencat  e tyre ne arsim dhe edukim  si dhe te nxite frymen e bashkepunimit midis moshave te reja.Vajzat e kolegjit ishin mesueset e nxenesve tane per lendet matematike, informatike dhe anglisht çdo te shtune nga ora 9-30 deri ne ora 13. U angazhuan gjithashtu edhe ne perzgjedhjen e talenteve te vegjel ne recitim, kenge e kercim. Ishte nje bashkepunim interesant qe u permbyll me nje koncert te perbashket te te dy shkollave tona ne nje performance te shkelqyer. Koncerti u ndoq me interes edhe nga prinderit, te cilet  u entuziazmuan nga interpretimi i femijeve te tyre. Objektivi per te rritur nivelin e bashkepunimit  dhe vullnetarizmin e te rinjve te shkollave te Tiranes ne realizimin e veprimtarive me shkollen “Mike” u permbush.