A.Ne kuader te tetorit, Muajit te Letersise dhe Arteve dhe te nismes "Shqiperia lexon", ne shkollen 9-vjeçare "17 Shkurti" Qesarakë, u zhvilluan veprimtari te ndryshme si:
1. Bisede dhe prezantim ne power point, per muajin e Letersise dhe Arteve  dhe rendesine e te lexuarit ne jeten e perditeshme
2. Bisede me rastin e 85 vjetorit te Dritero Agollit me klasat e nenta.
3. Konkurs mes paraleleve per krijimin dhe interpretimin me te mire.

Veprimtarite e e mesiperme, u orgnizuan nen kujdesin e mesueseve te gjuhes: Dorina Perhati, Laureta Elezi dhe Edlira Hyka
Ne fund te aktiviteteve, u ndane çmimet per fituesit dhe çertifikatat perkatese.

B.Me rastin e 19 Tetorit, u zhvilluan veprimtari ne oren edukative ne te gjitha klasat. Keto veprimtari, perfshine krijime posterash, ese, poezi, interpretime te poezive dhe citateve te shkruara nga Nene Tereza. Kolazhet e klasave te shtata, ishin ideuar bukur nga mesuesja Edira Hyka dhe nxenesit duke u prezantuan shume mire nga ata. 

C. Per te nxitur bashkepunimin mes nxenesve dhe zgjidhjen paqesore te konflikteve, u zhvilluan biseda dhe u pergatiten postera nga nxenesit e klasave VI-IX me teme: "Jo dhune ndaj bashkemoshatareve". Posterat u afishuan ne shkolle dhe per me te miret, u shperndane çertifikatat. Veprimtaria u zhvillua nen kujdesin e mesueses Lulzime Perhati.

Foto nga veprimtarite: (shkarko pdf)