Ne shkollen 9-vjecare "Ramazan Subashi" Marikaj, me dt.10.10.16  u zhvillua nje aktivitet, me rastin e 100-vjetorit te shkolles. Moren pjese ish mesues te kesaj shkolle, pjestare te komunitetit dhe perfaqesues te prinderve te nxenesve. Ne kete aktivitet, mori pjese edhe drejtoresha e DAR Qarkut Tirane, Znj. Eglantina Metani. Me kete rast, pati veprimtari letraro-artistike, u fol per historikun e shkolles, u zhvillua nje koncert artistik me kenge  per femije dhe valle me motive te zones. U zhvillua nje ore mesimi e hapur ne klasen e V-te  nga mesuesi Artan Haziraj. U vizitua nga te pranishmit, muzeu historik i shkolles si dhe panairi ushqimor, me gatime tradicionale te zones nga vete nxenesit dhe prinderit e tyre. Fjalen pershendetese te ketij aktiviteti, e mbajti drejtoresha e DAR Qarkut Tirane, Znj. Eglantina Metani dhe drejtoresha e shkolles Znj. Lije Subashi.

Foto nga aktiviteti (shkarko pdf)